lauantai 2. maaliskuuta 2013

Helppo mustikkakakku

Mulla iski eilen ihan hirmunen mustikkahimo! Onneks niitä on pakastin pullollaan. Mustikat on ihania esim. maustamattoman jogurtin kanssa. Ja mustikkapiirakkahan mitä tutuin herkku (meillä äiti teki ennen varmaan viikoittain). Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain oikein mustikkaista leipomusta, jotain uutta, joten useita nettisivuja selailtuani päädyin kokeilemaan tällaista ohjetta.

Tämä on helppo ja nopea ohje! Hyytyminen tosin vaatii aikaa, mutta tekeminen on nopeaa. Yhteensähän tähän meni 5 dl mustikoita, joten makukin on sen mukainen. Ehkä hieman jotain "yllättävää" olisin kaivannut, ensi kerralla ajattelin kokeilla sitruunatuorejuustoa & -mehua.

 Mustikkakakku

Pohja:
200 g Digestivejä
75 g voita

Täyte:
3 dl mustikoita (pakastimesta, ota sulamaan ajoissa)
1dl sokeria (pakastemustikoissa oli jo sokeria, jos käytää tuoreita kannattaa laittaa enemmän, esim. 2 dl)
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl vadelma-mustikkamehua
6 liivatelehteä

Pinnalle pari desiä mustikoita

1. Murskaa Digestivet. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, painale keksiseos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Muussaa mustikat ja sokerit soseeksi. Sekoita tuorejuusto soseeseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, yhdistä se soseeseen.
3. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Liuota liivatteet mehuun. Anna jäähtyä hetki, lisää seokseen.
4. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti (itse maltoin 3,5 h, sitten oli päästä maistamaan).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti