sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Viikon ruokalista

Varmasti jokainen meistä on ainakin silloin tällöin tietyn kysymyksen edessä: Mitä tänään syötäisiin? Netistä löytyy useilta eri sivuilta viikon ruokalistoja. Mun mielestä on kiva selailla noita listauksia, harvoin kokeilen mitään ohjetta suoraan, mutta niistä saa hyviä ideoita ja mieleen voi muistua omia lemppariruokia "hei sitä en olekkaan tehnyt pitkään aikaan". 

Muutenkin ruoasta ei kannata mielestäni ottaa stressiä. Mitä sitten jos kaikki ruoat tympäsee ("Aina syödään samoja ruokia"), tai et jaksaisi laittaa ruokaa. Kyllä välillä voi elää pari päivää ihan vaikka leivällä ja jogurtilla. Ei se tee kenestäkään huonoa vaimoa/äitiä/isää/ihmistä, jos ei joka päivä liedellä höyryä terveellinen kotiruoka. Sitä paitsi kyllä se ruoanlaitto alkaa taas inspiroimaan kun on muutaman päivän kokkaamatta.

Tässä kuitenkin meidän suosikkiruokien perusteella laadittu viikon ruokalista. Kaikki ruoat on helppoja arkiruokia ja kohtuu hintaisia. Ruokia on kuudelle päivälle, yhden päivän olen jättänyt tähteiden (tai vaikka sen leivän) syömiselle. Toivottavasti edes joku saa tästä apua ruokien mietinnässä, välillä ne ihan perusjutut on hyviä.

Ma: Kanakeitto
Ti: Pinaattiletut
Ke: Nakkikeitto
To: Lohi & muussi
Pe: tähteitä, leipää, salaattia, tms.
La: Quesadillat
Su: Lihamakaronilaatikko

Kanakeitto & nakkikeitto: Keitot on helppoja ruokia. Nakkikeitotto on helpoimmillaan kun keittää peruna-, sipuli- ja porkkanapaloja maustetusta liemessä. Keittää nakit pannulla ja heittää keittoon. Tähän kai kaikilla riittää aika? Keittoja on myös helppo tuunata mieleisekseen. Kanakeittoon käy hyvin maissi ja chili. Nakkikeittoon lorautan Sweet Chili -kastiketta. Myös kasviksia voi vaihdella sen mukaan mistä itse tykkää. Keiton voi tehdä myös edellisenä päivänä valmiiksi, maku vain paranee keiton vanhetessa (nyt puhun päivistä en viikoista ;)).

Pinaattiletut: Ah, niin ihania! Ja helppoja & nopeita. Tee lettutaikina seuraavalla ohjeella.
Riko kaksi munaa kulhoon. Sekoita joukkoon ½ litraa maitoa, 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa, 150 g sulatettua pakastepinaattia ja 1 rkl öljyä. Anna turvota puoli tuntia ja paista lettupannulla letuiksi. Tarjoa puolukkahillon kera. 


Lohimedaljongit & perunabataattimuussi: Tässä taas yksi ruokien helmi. Mun mielestä lohi on ehdottomasti parhaillaan medaljongina. Paisto pannulla, päälle pippuria ja ripaus suolaa ja lautaselle muusin kanssa. Ai että, aikaa menee ihan hetki ja tulos on herkullista. Hinnasta voikin sitten keskustella. Halvempiakin kalavaihtoehtoja löytyy, mutta koska olen hieman nirso suosin lähinnä lohta ja muikkuja. Jos perinteinen perunamuussi kyllästyttää, kokeile lisätä muussiin bataattia. Tulee tosi hyvää!

Lihamakaronilaatikko: Arkiruokien ykkönen. Jos haluat terveellisemmän version, käytä täysjyvämakaroneja ja lisää sekaan porkkanaraastetta ja parsakaalia. Me käytetään jauheliharuokiin broilerinjauhelihaa, koska en syö punaista lihaa.

2 kommenttia:

  1. mie luulin aina, että pinaattiletut on jotenki vaikea tehdä, mutta eipä ne näköjään olekkaan :D
    pitänee joskus tehdä. nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tehä, niin herkullista! :P Ja helppoa tosiaankin.

      Poista