Voileipäkakku
1 ruisviipaleleipä esim. Real
1 moniviljapaahtoleipä
Kostutus: laimeaa sitruunamehua ½ dl +
ripaus mustapippuria
TÄYTE:
6 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl silputtua sipulia
2 dl tuorekurkkukuutioita
3 dl kylmäsavustettua
lohta (250 g)
2 prk kermaviiliä
1 prk kuohukermaa
ripaus valkopippuria
10 viherpippuria hienonnettuna
2-3 rkl tilliä (tuoretta)
Pinnalle ja koristeluun:
1 rasia (400g) sulatejuustoa
kylmäsavulohta – viipaleita n. 150 g
salaattia, kurkkua, sitruunaa, kirsikkatomaatteja, tilliä...
1. Vuoraa vuoat kelmulla.
2. Laita ruisleipäkerros pohjalle ja
kostuta hyvin. (tulee päällimmäiseksi)
3. Valmista täyte:
- paloittele sipuli ja kurkku ja lohi pieneksi silpuksi
- laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen isoon kulhoon 5 min
- sekoita paloitellut aineet kermaviiliin ja mausta seos valkopippurilla, hienonnetuilla viherpippureilla sekä tillisilpulla
- kuumenna sitruunamehua ja liuota liivatelehdet joukkoon, jäähdytä haaleaksi
- vatkaa kerma
- lisää vatkattu kerma ja liivatelehdet seokseen.
4. Laita täytettä 4 rkl leipien päälle,
ja tee seuraava kerros paahtoleivästä. Yhteensä neljä leipäkerrosta. Muista kostuttaa leivät.
5. Anna hyytyä kylmässä, mieluummin
seuraavaan päivään.
Haastoin sut haastavaan haasteeseen :)
VastaaPoistahttp://matkajonkakuljen.blogspot.fi/2012/12/haastava-haaste.html
OI! ihanan näköinen voileipäkakku! :)
VastaaPoistaKiitos! Ja maistuikin ihanalle, vaikka itse sanonkin. ;)
Poista