Olin viisas ja leivoin tänään jo pullat niin huomenna ei tarvii kun täytellä. Ja olinkin niin viisas että leivoin samalla myös tälle päivälle rahkapullia. Ne on niiin hyviä, ehkä jopa parempia kun laskiaspullat.
Rahkapullat
(Tästä tulee n. 17 pullaa. Ja ovat isoja.)
50 g (1 pala) tuorehiivaa
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
15 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää rasvaa
2 tl kardemummaa
Voiteluun: 1 muna
Täytteeksi: 2 prk vaniljarahkaa, mansikoita
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon sokeri ja muna.
2. Lisää jauhot pikkuhiljaa vatkaten. Kun alkaa käydä jäykäksi, vaivaa käsin. Lisää rasva ja kardemumma. Anna taikinan kohota peitettynä.
3. Kun taikina on kohonnut kaksikertaiseksi (puoli tuntia), vaivaa ja leivo pulliksi. Anna kohota puoli tuntia.
4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paina pulliin lasinpohjalla montut. Voitele pullat munalla. Laita monttuihin rahkaa.
5. Paista pullia n. 10 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita. Lisää päälle mansikat.
Pakastemansikat voi laittaa ennen paistamista tai paistamisen jälkeen, olen kokeillut molemmilla tavoilla ja siinä ei juurikaan eroa ole maussa eikä ulkonäössä.
Hyvää laskiaista kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti