sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Marjahyytelö

Varmaan tuttu tilanne muillekin: sitä talven säästelee pakastamiaan marjoja että varmasti riittää vuodeksi... Ja sitten havahtuu kesällä että "hei mulla on pakastin täynnä marjoja ja kohta sinne pitäis mahtua uusia". Rakastan tota hetkeä, sillon voi antaa itselleen luvan ahmia marjoja mielin määrin. Mun lempimarjaherkku on on marjahyytelö, siitä tulee aina mieleen mummola ja se on kesällä ihanan raikas välipala. Tästä ei enää herkuttelu helpommaksi mene!

Marjahyytelö

8-10 dl marjoja, (esim. 5 desin pakasterasia mustikkaa ja 5 dl rasia mansikkaa)
5-6 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

Annostele marjat jälkiruokakulhoihin. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma liemi marjojen päälle varovasti, marjoista irtoava neste värjää liemen kauniin punaiseksi. Hyydytä hyytelö jääkaapissa.
Tarjoa sellaisenaan tai esim. kermavaahdon kera.

Ps. koristeltu sitruunamelissalla (rakastan sitä) ja oman amppelin mansikalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti