Kreikkalainen salaatti |
Perunasalaatti |
Hedelmäinen herkkusalaatti |
Munkit
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 pkt munkinpaistorasvaa
+ sokeria päälle
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota hiiva siihen.
2. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja mausteet.
3. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Lisää viimeiseksi sula voi.
4. Alusta taikina hyvin ja jätä kohoamaan vähintään puoleksi tunniksi lämpimään.
5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pieniä palloja tai rinkilöitä. Ja kannattaa oikeesti tehdä pieniä, koska ne kohoaa vielä!
6. Kun olet saanut munkit muotoiltua, laita munkinpaistorasva kattilaan sulamaan. Rasva on oikean lämpöistä (180 astetta), kun pikkumunkki paistuu minuutissa.
7. Munkkeja muotoillessa ja rasvan sulaessa on ensimmäiset kerennyt kohota puolisen tuntia. Paista munkit molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta talouspaperin päälle jossa lähtee liian rasvat pois. Pyörittele lautasella, jossa on sokeria.
Entä kuka on tämä Kyllikki, joka niin ahkerasti on Vappua hääräillyt?
Kyllikki on (kuuma)puuma kotitalousopettaja!
Kyllikin nuori rakas! |
Kyllikki muistelee nuoruuttan |
Kyllikin munkit! |
Aivan ihanaa kevättä! |
Voi voi Kyllikki, kun teit meille ihanan Vapun. Oli meillä sitten nii...in hauskaa, jotta. Saatiin suut makiaksi! Ja kuohuviini oli niin, niin hyvää...ja niin nättejä oltiin!
VastaaPoistaHirrrveeen hirrrveeen ihana ja hauska ilta oli. Mainio vappu!
Poista