sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mustikkapiirakka ja kauluripää

Tein tänään mustikkapiirakkaa, koska pitäis saada käytettyä noi marjat pakkasesta ennen kun uusi marja-aika taas koittaa (ja koska se on hyvää)! Vadelmat meiltä onkin jo melkein loppu (yhtä rasiaa säästelen oikeaan hetkeen), mutta mustikoita ja mansikoita riittää.


Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g sulaa voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
(2 rkl perunajauhoa)
1 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon.
2. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kaada mustikat pohjan päälle.
4. Sekoita muut täytteen aineet kulhossa ja kaada päälle.
5. Paista 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia.



Me sit jouduttin heti keskiviikkoaamuna laittamaan Wallulle se kauluri... Se oli yön aikana järsinyt hienon kokovartalosukkansa olkapäät lähes poikki, joten en uskaltanut ottaa sitä riskiä että se ois työpäivän aikana rimpuillut siitä ulos ja nuollut&tulehduttanut haavansa. 

Wallu on siitä keskiviikosta asti täysin reppana. Se kömpii koko ajan syliin. Jos sen laittaa lattialle niin puol minuuttia niin se on taas sylissä. Tai oiskin ees sylissä mutta jos vähänkin löhöää sohvalla niin se tulee tohon rinnalle istumaan.

Ja yöllä se nukkuu tietenkin jomman kumman meidän päällä tai tyynyllä. Mulla on jo vähän hermot mennyt, kun viime yönäkin kyljelläni nukkuessa Wallu kiipesi jatkuvasti mun olkapäälle istumaan. Aina kun laskin sen siitä viereeni sängylle ja kerkesin melkein nukahtaa uudestaan niin se oli jo taas siinä istumassa, siis olkapäällä! Koittakaapa nukkua kissa olkapäällä, ei onnistu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti