keskiviikko 9. tammikuuta 2013

JYP-lapaset

Tein Anssille uudet JYP-lapaset, kun ne aiemmat oli liian isot. Ajattelin olla niin ystävällinen että laitan ohjetta myös tänne. Elikkä neuloin ensin ihan peruslapaset 7 veljestä langoista. Anssi halusi napakat lapaset, joten varressa on 44 silmukkaa, tumppu osaan lisäsin yhden joka puikolle, joten siinä on 48 silmukkaa (12-12-12-12). Korkeutta varrella on 25 kerrosta (7krs mustaa - 3 punaista - 5 m. - 3 p. - 7 m.), kämmenosan 50 kerrosta + kärkikavennukset. Kannattaa siis mitata ja sovitella joka kädelle sopivat, koska makuja on monia.


Kun lapaset oli valmiit ja moneen kertaan sovitetut, ompelin niihin tuon Jypin logon. Eli se tehdään silmukoita jäljittelemällä. Etsin tästä silmukoiden jäljittelystä hyvän ohjevideon, johon linkki tässä. Huomasinpa samalla että mä etenen just toiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, eli voi nähtävästi edetä siis kumpaankin suuntaan. Ja tässä tärkein, eli tuo Jypin logon ohje, hienosti paintilla tehtynä. Aloitin kuvion alhaalta päin tumppuosan kerrokselta 19.

Vertailin tota ihan oikeaan Jypin logoon, niin ehkä voisi olla ohuempi tuosta yläosasta, mutta Anssin ja mun mielestä tää paksumpi oli hienompi kun ohuempi. Ja sehän on sitä pilkun viilailua sitten... :) Siitä siis kaikki Jypiä kannattaville miehilleen/siskoilleen/lapsilleen/kavereilleen lapasia neulomaan!


3 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta, just tätä olin kaivannut. Käytän ohjekuvaa, mutta tälläkertaa sukkaan. Toivotaan että tulee miehelle mieluisay...jos vaikka pukin konttiin kerkeis... Mukavaa joulunodotusta ja kiitos ohjeesta, tää oli parasta tälle aamulle =)
  terv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ohjeesta on ollut apua ja sukat kerkeää pakettiin. :) Rauhallista joulua!

   Poista
 2. Kiitos kuvasta! Sovelsin sitä tekeillä oleviin JYP-tossuihin kaverille.

  VastaaPoista