sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tyttövauvoille peittoja

Mun serkku ja hänen miehensä sai toukokuun alussa kaksostytöt. Munhan piti tietenkin taas jotain päästä neulomaan peittoja. Mietin vähän että tarviiko niitä kesällä, ainakaan villalangasta, mutta äiti muistutti mua suomen kesästä, ei se aina oo +20 ja aurinko paista. ;) Neidit oli siis ensimmäiset tyttövauvat meidän lähipiirissä niin oli ihana päästä neulomaan vihdoin jotain tyttömäistä. Mielelläni neuloisin niille jotain muutakin mutta on vauvojen mitotus mulle niin vieras että tarviisin takuuvarman ohjeen että saisin aikaan käyttökelpoisia vaatteita.

Jonkinlaista ohjetta peittoihin löytyy aikasemmasta postauksestani.


Eilen oli neideillä ristiäiset ja peitot matkasivat äitini&isäni matkassa Etelä-Suomeen. Itse en päässyt vielä vauvoja ihastelemaan, meillä oli perjantaina toisten serkkujen kanssa mökkeilyt jo sovittu, ja tuntu sitten liian raskaalle lähtee sen päälle istumaan autossa tuntitolkulla.


Hehe, koitin parvekkeella kuvata toista peittoa niin Walluhan oli heti sitä mieltä että ihan häntä varten sen siihen tuolille asettelin. Saapahan vauvat siedätyshoitoa kissoille, kun on kissankarvoilla kyllästetyt peitot. ;)

4 kommenttia:

 1. Oi kun kauniit peitot olet tehnyt. Kelpais mullekki. Ehkäpä pitää ite alkaa askartelemaan syksyksi omalle muksulle viltti. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, ainakin mun mielestä noita peittoja on mukava tehdä! Työn ja muun elämän ohella pari viikkoa menee yhteen peittoon. Työläintä on palojen yhdistäminen, että saa nurkat täsmäämään. :)

   Poista
 2. Voitko antaa tai linkittää jonkun superhelpon ohjeen aloittelijalle miten noi palat yhdistetään? Ajattelin suurinpiirtein tällaista peittoa alkaa väsäämään omalle parin kk päästä syntyvälle vauvalle. Kukaan vaan ei tunnu kertovan miten palat saisi yhdistettyä tuollein kauniisti toisiinsa, ainakaan niin että mä hokaisisin asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, valitettavasti mulla ei ole oikein mitään ohjetta tilkkujen yhdistämiseen. Itse ihan paksua neulaa ja aina jomman kumman yhdistettävän tilkun lankaa käyttäen "ompelin" tilkut yhteen. Enkä siis mitenkään erikoisesti vaan ihan perusompeleella. Varmasti ois joku hienompikin tapa, mutta ihan siisti noinkin tulee. :)

   Poista