lauantai 16. tammikuuta 2016

Traktori-kakku (gluteeniton/viljaton, maidoton, soijaton)


Eräs pikkupoika täytti syksyllä kolme vuotta. Poika tykkää kovasti traktoreista, etenkin punaisista traktoreista. Pojalla on myös useita allergioita, joten usein kakut esim. kavereiden synttäreillä on jäänyt välistä. Päätinkin tehdä hänen synttäreille traktorikakun. Tämä täytekakku on gluteeniton/viljaton, maidoton ja soijaton. "Allergialeivonta" on mulle uus juttu, kun lähipiirissä ei juurikaan ole ollut allergioita, joten aika tarkkaan oon ohjeet ja purkit syynännyt, ettei tuotokseen livahda kiellettyjä aineita.

Pohjaan hyvä ohje löytyi Kotikokista, tällä oon jo pari kakkua tehnyt, toimii! Vinkkinä: Ole tarkkana jauhoja valitessa. Kaupassa myydään gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntain gluteeniton jauhoseos), joissa on gluteenitonta vehnätärkkelystä, nämä ei siis käy vehnäallergisille! Minulle tämä tuli yllätyksenä, kun en ole aiemmin asiaan perehtynyt. Itse käytän Semperin gluteenitonta Fin mix -hienoa jauhoseosta, se ei sisällä vehnätärkkelystä.

Täytteeksi laitoin vadelmahilloa, persikkasiivuja ja tällä ohjeella tehtyä vaniljakreemiä. Sitä en kyllä oo saanut oikein onnistumaan rakenteelta (johtuisko kun ei oo voita vaan maidotonta margariinia?), mutta antaahan se makua vähän lirunakin.

Päällinen ja koristeet on tehty sokerimassasta.

Kakku oli yllättävän hyvä, itse en ainakaan kaivannut kermaa tms,, ja pohja etenkin menee kun väärä raha. Päivänsankarikin söi ison palan ja juhlien jälkeen tuhottiin traktori.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti