perjantai 15. marraskuuta 2013

Joulukalenteri

Heippa taas! Oon vähän nyt taukoillu bloggailusta. Ihan vaan koska en jaksa istua koneella ja toisekseen mulla ei oo ollu mitään blogattavaa. On mulla joitain puuhasteluja ollut, mistä ois voinut blogata, mutta en oo kuvannu mitään! Oikeesti, lokakuussa oon ottanu vaan 17 kuvaa. Mitä!? Ja mun mielestä blogi ilman kuvia on tylsä.

No nyt mun oli päästävä jakamaan tänne mun joulukalenteri. Se on aika tavallinen ja helppo tehä, mutta se kuvastaa kuinka taas odotan joulua. Mun mielestä loka- ja marraskuu on ankeinta aikaa vuodessa. On niin harmaata ja koko ajan vaan pimenee. Vettä ja kuraa on joka paikassa ja paleleekin. Hyi, miten kurjaa.

Syksyn harmaus ei näytä yhtään niin ankealle hiutaleiden läpi

Paras tapa mun mielestä on torjua tätä kurjuutta, aloittamalla joulun suunnittelu heti lokakuun alussa! Kun kaiken vapaan ajatteluajan käyttää miettimällä millaisia joulukortteja tekee, mitä joulukoristeita kotiin vielä tarvii, mitä joululahjoja ostaa, mitä pikkujouluissa tarjotaan, jne.. ei yksinkertaisesti kerkeä miettimään syksyn kurjuutta. Jos ajatukset kuitenkin lipeää siihen että tänään on marraskuun 15. päivä, aivot ei suinkaan ajattele että "yhyy vielä 4 kuukautta kevääseen", vaan että "Apua, ihanaa, enää 5 ja puoli viikkoa jouluun".


Jouluistukaa siis ihmiset! Tää on paras tapa torjua kaiken sortin syys- ja kaamosmasennukset. Aloittakaa vaikka askartelemalla joulukalenterit, enää reilu 2 viikkoa ensimmäisen luukun avaamiseen. Tulitikkukalenterin tekoon et tarvitse kuin ison kartongin, 24 tulitikkurasiaa, paperia (itse käytin ihan lahjapaperia), kartonkia ja numerotarroja tai tussin.


Päällystä rasiat paperilla. Leikkaa kartongista pieniä neliöitä, joihin merkitset numerot. Liimaa neliöt tulitikkurasioihin ja tulitikkurasiat isoon kartonkiin. Varmista että rasiat mahtuu avautumaan! Ja näin on joulukalenteri valmis. Mulla tämän tekemiseen meni aikaa n. 4 tuntia. Jälkeen päin mietin että ton pohjakartongin ois voinut koristella vaikka leimasimella, mutta yksinkertainen on kaunista tai jotain. Rasiohin piilotetaan sitten ukkelini kanssa vuoropäivinä toisillemme jotain pientä. Faktahan on että tulitikkurasioihin ei kovin suuria asioita mahdu, mutta rasiaan voi laittaa vaikka lapun mistä yllätyksen löytää. "Yllätys on astiakaapissa"

En malttaisi odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti