tiistai 6. elokuuta 2013

Kuhaherkuttelua

Sunnuntaina olin äitin ja tätini kanssa vattupuskassa, millä välin isä oli käynyt järvellä. Saaliksi oli saanut kuhan, jonka lahjoitti meille, ihanaa, nam! En oo syönyt kuhaa ikiaikoihin, mutta muistin että hyvää se on. Anssi kommentoi että "Ehkä kesän paras ateria", mutta mä pistän paremmaks ja sanon että pääsi kyllä Elämäni parhaat ateriat top viiteen!

Paistoin kuhafileet pannulla voissa. Kaverina syötiin perunamuussia ja salaattia, ja sitten tein vielä sipulivoikastikkeen. Sen tekeminen on niinkin yksinkertaista että pehmentää sipuleita kattilassa reilussa voissa (2 kesäsipulia, n. 60g voita), lisää mausteet (laitoin pippuria, persiljaa) ja tilkan (n. ½ dl) vettä ja antaa hetken muhia. 


Rakastan tätä aikaa vuodesta, koska luonto on täynnä herkkuja! Esim. tossa kuvassa punaiset kirsikkatomaatit on meidän parvekkeelta ja salaatinlehdet mummon penkistä. Haaveilen että mulla olis joskus oma iso piha, jonne voisin laittamaan kasvamaan paljon kaikkea.. Mutta onneksi sitä odotellessa on Suomen metsät ja jokamiehen oikeus. Eilen herkuttelin jälkkäriksi vadelmapiirakkaa tuoreilla vadelmilla. Tänään töissä oli eväänä jogurttia kerä mustikoiden ja vadelmien. Voi mitä ihania ilmaisia herkkuja!


Ps. Huomasimpa sattumalta että juuri tänään on tasan vuosi siitä kun kirjoitin ensimmäisen blogipostauksen! Niin se aika rientää..

3 kommenttia:

  1. Onnea yksi yksivuotiaalle ! Samoihin aikoihin on aloitettu - käyhän osallistumassa blogini synttäreiden kunniaksi arvontaan ;)

    VastaaPoista
  2. Ai niin - hyvältä kuulostaa tuo kuha, sipulikastike oiva vinkki!

    VastaaPoista