maanantai 29. heinäkuuta 2013

Ötökkäkakku

Ihana kummipoikani täytti perjantaina 6 vuotta. Pojan äiti oli vihjannut että ois kiva jos voisin tehdä jonkun kakun ja mullahan alko heti päässä raksuttaa.. Poitsu on kiinnostunut luonnosta ja hyönteisistä, joten päätin tehdä hyönteiskakun!


Kakkupohja on normaali kuuden munan sokerikakkupohja. Kakku on kostutettu maidolla ja täytteenä on vadelmahilloa ja Kinuskikissan suklaatäyte valkosuklaasta. Täyte oli mun mieleen ja muutkin kehu kakun makua. Täytin kakun edellisenä iltana, mutta hyvin vois täyttää aiemminkin. Päällyste ja koristeet on marsipaania ja polku keksimurua. Vihreä on sekoitettu limen ja mustan värisistä marsipaaneista.


Pieniä vastoinkäymisiä tuli kakun kanssa vastaan... Ensimmäinen kakkupohja valui uuninpohjalle, koska äitiltä lainaamani kakkuvuoka vuoti. Onneks tein pohjaa hyvissä ajoin niin kerkesin vielä kauppaan ostamaan uuden vuoan. Toisena vastoinkäymisenä oli muurahaisten päät ja jalat, ne irtoili. Paikkailin niitä sitten marsipaanilla ja kyllä niistä ihan hyvät tuli, mitä nyt toisella muurahaisella oli vaan viis jalkaa. ;)


Pakko laittaa vielä kuva kun tehtiin illalla porukalla paellaa. Oli kun ois Espanjassa ollut kun aurinko paisto niin lämpimästi, ruoka oli hyvää ja pikkulikat piti tanssiesitystä.


1 kommentti:

  1. Puh - herkullisen näköinen paella ja sää tosiaan suosi espanjalaista tunnelmaa ! Tuo ötökkäkakku on karmivan ihanan näköinen ;)

    VastaaPoista