torstai 27. joulukuuta 2012

Meidän joulu

Oi, olipas ihana joulu! Viime vuonna oltiin tosiaan joulu Thaimaassa, joten tämä joulu perinteineen ja runsain nietoksin tuntui todella Joululta. 

Joulu alkoi perinteiseen tapaan Joulupukin kuumalinja -ohjelman parissa, se vaan kuuluu jouluun. Sisko sano että siellä on pukki vaihtunut, mutta en huomannut eroa. Tajusinkin muuten että toi oli ainut joulupukki, jonka tänä jouluna näin, buu!


Aamutoimien jälkeen pakattiin lahjat, kissat ja itsemme autoon ja suunnattiin mun äitin ja isän luo. Kissojen vienti "mummolaan" oli äitille eräänlainen jouluyllätys. Wallukin siis pääsi ensimmäistä kertaa "mummon" luokse. Ujo piimä tosin piileskeli iltaan asti pölyisimmässä nurkassa, ennen kun intoutu Tiuskin kanssa leikkimään portaisiin. Toi himmeli tossa kuvassa on muuten mun tekemä! Tein noita joskus pari kappaletta, mutta sitten jostain syystä perus askartelukaupoista ei löytynyt enää pitkiä olkia, joten se innostus jäi siihen. Vois ens joulun alla tehdä tutkimusta löytyiskö niitä nykysin jostain.



Seuraavana etappina oli joulupuuro kummitätini luona. Se on meidän suvun perinne ja Joulupukin kuumanlinjan lisäksi toinen ehdoton jouluntekijä. Puurolle kerääntyy joka vuosi vakioporukka sekä vaihtuvia vierailijoita, tänä jouluna meitä oli koossa tasan kaksikymmentä!


Nyt voinkin paljastaa mitä olen syyskuun alusta asti neulonut... Nimittäin sukkia sukulaisille. Keksin syksyllä että järjestän tälläisen jouluyllätyksen meidän joulupuuroporukalle. Neuloin kymmenet miesten koon sukat ja yhdeksät naisten, hyvin riitti (meidän oman porukan olin sukattanut jo etukäteen). Loput sukat vein Anssin sisaruksille.



Kummitätini oli puuhastellut joulun alla ihania piparkakkutaloja työpaikalleen joulumuistamiseksi. Tässä hänen kotiinsa jäänyt suloinen mökki. Piparkakkutalot on taiteenala johon en ole sekaantunut, joten en pysty ymmärtämään miten noin hurmaavan talon voi tehdä. Koristeista lumiukko, possut, lahjat ja kynttilät on marsipaanista.



Joulupuuron jälkeen suunnattiin Anssin kanssa hänen vanhempien luokse käymään. Siellä lapset odotti yllättävän rauhassa joulupukkia. Eihän sielläkään ihan pikkulapsia ole enää, nuorimmainen on jo tokaluokkalainen. 

Illan hämärryttyä kokoonnuttiin vanhempieni luokse jouluaterialle. Meillä se on aina ollut vähän erikoinen. Joskus natiaisena jouluruoka tarkoitti minulle lautasellista herneitä, joku vuosi syötiin Annu-siskon kanssa ranskalaisia ja nakkeja. En siis pidä mistään jouluruuista. Tänä vuonna lautaseltani löytyi savulohta, herkullista salaattia ja niitä herneitä sekä ranskalaisia. 

Ruoan jälkeen päästiin avaamaan lahjat. Itse annoin lahjaksi mm. Annulle Ifolorilla tekemäni reseptivihon ja isälle kokoamani "herkkukorin". Sain itsekin vaikka mitä ihanaa, esim. himoitsemani Ania-viinilasit Anssilta, Hellapoliisin keittokirjan Annulta ja ihanan lämpöiset nahkatumput äidiltä. Lisäksi myös lakanoita, pyyhkeitä, suklaata, lahjakortteja..


Illanpäälle herkuteltiin vielä appelsiinilotalla ja jouluhalolla. Taidan esitellä jouluherkkuni erillisessä postauksessa, ettei tästä tule ihan kilometrin pituista.. 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta teidän joulu, ja ihania lahjoja oot saanu! :)

    VastaaPoista