sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ikea ostostelua

Kävin tosiaan lauantaina äitin, siskon ja Anssin siskon kanssa Kuopion Matkuksen kauppakeskuksessa. Mua kiinnosti siellä lähinnä Ikea, mutta innostuimpa ostamaan vaatteitakin, neljä paitaa kahdellakymmenellä eurolla. Oon maailman huonoin ostelee vaatteita, onneks sain nyt täydennettyä mun trikoopaitavarastoa. Haha, ei tarvii taas ennen kesää mennä vaatekauppoihin.

Mutta Ikea, ah! Ajatushan lähti lipastosta, jota tarvittiin makuuhuoneeseen. Ikean nettisivuilta löysin oikean kokoisen ja näköisen, sitä siis hakemaan! Ja tarttuhan sieltä mukaan sitten vähän muutakin... 

Keittiöön ostin pari purkkia lisää, maustepurkeille korin, erikokoisia vuokia, lastan, lettupannun ja tekokukkia. Lettupannu olikin just äskön kokeilussa ja on kyllä tosi hyvä, ihania lettuja tuli.


Mulla oli tässä aiemmin siniset kukat, mutta eihän ne käy yhtään meidän keittiön väreihin. Nyt on hyvä. Näkyy tossa kuvassa mun reseptivihkokin. Oon kerännyt siihen reseptejä yläasteelta asti ja viime vuoden lopulla se tuli täyteen, nyyh!


 Makuuhuoneeseen ostin toiselle yöpöydälle samanlaisen lampun millainen on jo toisella. Olohuoneeseen tietsikkapöydälle ostin myös uuden valaisimen. Aiemmin meillä oli sellanen vino oranssi lamppu, joka oli suoraan sanottuna aika kamala.


Wallu tykästyi lampun pahvilaatikkoon, siinä on niin kivat "ovet", mistä on hyvä mätkiä Tiuskia.


Onhan tollanen pahvilaatikko aika ruma, mutta koska olen höveli, niin en raaskinut heittää lasten lelua pois.. Tuunasin sen remontista jääneillä tapetinpaloilla (onneks en heitä mitään pois), siitä tuli aika kiva mökki Wallulle. 


 Sitten se lipasto. Tältä se näytti kun isä oli kantanut sen meille sisälle ja kaivoin sen paketista...


Ja tältä monta tovia ja useita ruuveja myöhemmin. Käsiin sattuu vieläkin, ruuvinväännin olisi ollut ruuvimeisseliä kätevämpi. Täytyy kyllä antaa Ikealle pisteet hyvistä ohjeista. Muutama kuukausi aiemmin kokosin meidän Sotkasta kotoisin olevaa työpöytää, voi jestas oli vaikea ja lopputulos huojuva.. Mutta tätä lipastoa kootessa en joutunut kertaakaan miettimään mitä pitää tehdä ja lopputulos on hyvä. Huomaa että Ikea on perehtynyt koottaviin tuotteisiin!


Lipastossa tärkein kriteeri oli korkeus, ettei kissat pääse hyppäämään päälle. Ikeasta löytyi sitten tällänen nätti, ei liian moderni. Tää sopii hyvin sitten meidän kaapin kanssa yhteen kun joku päivä saan maalattua sen... Toi peili tulee muuten tohon seinälle, eikä tollei höntisti tohon päälle. Lipaston ylälaatikon sisältä löytyy tälläinen "salalaatikko".


Laitanpa tähän vielä paremman kuvan siitä Jyskin peilistä ja muuten vaan meidän eteisestä. Ton puhelinpöydän ostin pari vuotta sitten, se oli niin söpö! Ja tosi kätevä.






















Pari Ikea ostosta pääsen esittelemään vasta huomenna sen jälkeen kun ihana isäni on käynyt kyläilemässä porakoneen kanssa... ;)

3 kommenttia:

  1. Hih, itsekin kävin Kuopion Ikeassa juuri viikko sitten ja vieläpä ostamassa lipastoa! ;D Mutta se oli vähän erilainen, vähän leveämpi ja värinä mustanruskea. :-) Olin himoinnut sitä jo hyvin pitkään, joten oli jo aikakin, että se tänne ostettiin! :D Todella nätti tuo sinunkin lipastosi! :) Ja samaa mieltä niistä kokoamisohjeista, olivat kyllä todella hyvät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikeasta tekee löytöjä! Ja se on hyvä ettei sitä ole (ainakaan vielä) Jyväskylässä, tulee harkittua ostoksia huolella ennen kun viittii lähteä ajamaan Tampereelle tai Kuopioon! :D Mä en ollut aiemmin ostanut Ikeasta mitään koottavaa, joten yllätyin iloisesti kuinka helppoa se oli! :) Ihan turhaan sitä vitsaillaan Ikean koottavilla kalusteilla.

      Poista
  2. aiva ihana blogi sulla <3 selkee ulkoasu fiksun remseät tekstit joita on ilo lukea :) vahingosa eksyin ku googlasin IKEAn lipastoja ostomielellä :D samalaista valkoista lipastoa menosa tänään ostelee..nii onneksi kuvasi sai enemmän selvyyttä kys.lipaston ostamiseen :D
    jatka samaan malliin ..ilo lukee :D
    -*tesempit viikkoosi* (peukutus) ;)

    VastaaPoista