maanantai 4. helmikuuta 2013

Ikean hyllyjä

Noniin, eli eilen esittelin mun Ikean ostoksia, mutta osa jäi vielä esittelemättä. Isä kävi siis tänään poran kanssa kylässä ja sain hyllyt seinille. Äiti lomailee, joten hänkin tuli tänään katsomaan uusia hankintojani. Ja vähän Tiuskia rapsuttelemaan. Kokkasin äitille ja isälle uunibroileria ja kasviksia kera riisin. Eli broilerinkoivet uuniin reiluksi tunniksi 175 asteeseen, paprikaa, parsakaalia ja punasipulia mausteiden ja öljyn kanssa perään kun aikaa jäljellä n. 25 min.


Jälkiruoaksi oli tietenkin Runebergintorttuja. Meinasin unohtaa koko Runeberginpäivän (joka on siis huomenna 5.2.), mutta onneksi asiasta muistutti Henskiksen blogi. Sieltä löytyikin ohje, jonka mukaan torttuja tein, ensimmäistä kertaa (äiti väitti kyllä että olisin niitä aiemmin tehnyt, mutta mitä en muista, sitä ei ole tapahtunut). Jätin karvasmanteliaromin pois, koska en siitä tykkää ja tuli tooosi herkullisia torttuja. Jokseenkin kyllä rumia, kiireellä ei tule hyvää.


Wallu on oppinut tänään uuden taidon, eli kuinka hypätään tiskipöydälle. Voi ei! Se tietää sitä että mitään ei voi jättää enää siihenkään turvaan ja pitää keksiä jotain turvajuttuja hellaan, neiti nimittäin hyppäsi tänään suoraan liedelle. Kääk! Pitää miettiä siihen joku suojausjuttu..


Wallu olisi kovasti mielellään asentanut hyllynkin jo paikalleen. Odotin kuitenkin isää apuun...


Ja tällainen se on. Tarvitsin siis jonkinlaista hyllyä mihin saa käytetyimmät mausteet, aiemmin kun ne ovat olleet hieman hankalasti tuolla kaapissa.


Olohuoneeseen isä asensi tauluhyllyn, johon laitoin kuvakirjani esille. Noissa Thaimaan-kirjoissa on kyllä vähän tyhmät kannet tohon, mutta vaihdan ne sitten kun saan tilattua uusia kuvakirjoja. Ei näytä toi seinäkään enää niin epätasaselle (en siis ole jaksanut maalata sitä kolmatta kertaa) kun sai siihen jotain katsottavaa.Makuuhuoneessa pääsi peili seinälle. Oon raahannut tota peiliä muutosta toiseen mukana ja oisko nyt jopa ensimmäinen kerta kun saan sen seinälle! Ja tuohon se käy niin kauniisti.


Vihdoin alan olla tyytyväinen meidän kotiin. Jotain muutoksia on vielä suunnitelman alla, mutta ainut akuutti kriisi on enää olohuoneen verhot, ne on 20 cm liian lyhyet! Elloksella olisi ollut myynnissä juuri täydelliset verhot, mutta tietenkin ne loppui ennen kun kerkesin tilata. Nyt olen kolunnut netin läpi, ja ainut sivu mistä löysin lähes yhtä kivaa verhokangasta oli hieman liian hintava. Otan siis mielellään vinkkejä vastaan jos joku tietää hyviä verhokauppoja!

2 kommenttia:

  1. Oiii, nam näyttää niin herkulta tuo ruoka! Ja kiva että tortutkin maistuivat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihania torttuja, vaikka olivatkin ehkä maailman rumimpia. :D

      Poista