maanantai 27. toukokuuta 2013

Tuplasynttärijuhlat

Mulla ois taas vaikka mitä mistä pitäis kirjottaa, niin alotan nyt noista parin viikon takaisista synttäreistä.

Mun äiti ja sisko täytti tosiaan 13.5. vuosia, äiti 50 ja sisko 18. Lauantaina 18.5. olikin sitten isot juhlat Korpelan tilalla. Korpelan tilahan sijaitsee siis Jyväskylässä, ihan Kuokkalan keskustassa, ja on paikkana mitä ihanin. Tuolta linkistä voi katsoa kuvia ja muuta tietoa. Itselläni nyt ei valitettavasti ole oikein kuvia noista juhlista, kun en kerennyt kuvata ja en ole pyytänyt kuvia ottaneilta lupaa niitä julkaista. Tuolta mun siskon kaverin Kaisan blogista voi käydä jotain kuvia katsomassa. Mutta niin siis ihana on tuo Korpelan tila, mutta paikan vuokraajan ammattitaidosta voi olla montaa mieltä. Juhlat oli kuitenkin erittäin onnistuneet.

Ruoat me tehtiin itse. Vieraita oli n. 100. Juhlat alotettiin iltapäivällä kakkukahveilla. Tehtiin vaan kahta erilaista tuorejuustokakkua, kuusi kappaletta molempia, mikä osottaittautui liiotteleksi.. Puolet vähemmän olis riittänyt, mutta olipahan taas Romon mitalla (=överisti liikaa)! Mangokakku ja kuningatarkakku, noista linkeistä klikkaamalla pääsee siis vastaavaan ohjeeseen. Erona linkkien ohjeisiin on että mangokakussa käytin mangotuorejuustoa ja mangoappelsiinimehua, kuningatarkakussa kuningatarjogurttia ja -mehua. Kuningatarkakun koristelin mansikoin, vadelmin ja orvokein, mangokakun pelkin orvokein.


Illalla meillä oli sitten ruokatarjoilu. Menuun kuului kreikkalainen salaatti, hedelmäinen salaatti, perunasalaatti, pastapestosalaatti, perinteinen makaroonisalaatti, savulohta, frittimuikkuja, paahtopaistia, lihapullia ja patonkia. Mun siskon vieraille tehtiin vielä mansikkamozzarellasalaatti, joka unohdettiin tarjota! Pestopastasalaatin teki äitin sisko, makaroonisalaatin mun serkku ja muut salaatit tehtiin itse. Savulohen paikan päälle toimitti Mäkisen kalaliike, erittäin hyvää palvelu ja Mäkisen kalat on aina superhyviä! Paahtopaistit, lihapullat ja frittimuikut haettiin H-Lihapalveluilta. Yllättäen en kerennyt ruokapöytääkään kuvata, joten tässä vanhoja salaattikuvia. 

Hedelmäinen salaatti

paria eri salaattia (esim. lollo rosso ja jäävuori)
omenaa, päärynää,
säilykepersikkaa,
cashew-pähkinöitä,
savujuustoa

Perunasalaatti

Ohje on Hellapoliisin.
Kreikkalainen salaatti

Paria salaattia
tomaattia
paprikaa
punasipulia
fetaa
oliiveja
Mansikkamozzarellasalaatti

Friseesalaattia
mansikoita
mozzarellaa
oliiviöljyäMulla meni koko juhlat vähän juostessa. Meillä oli pari mun kaveria tarjoilijoina, mikä pelasti paljon! Muuten oltais äitin kanssa oltu koko juhlat keittiössä. Tästä huolimatta sitä oli itsellä ajatukset jatkuvasti järjestelyissä, vaikka jutteli jonkun kanssa niin mietti jo "pitää käydä katsomassa ruokapöytää, pitää täydentää juomapöytää". Loppuillasta osasi jo vähän rentoutua  (viinillä lienee osuutta asiaan...) ja käytiinkin sitten baarissa bailaamassa. Huh, onneks tollasia juhlia ei oo joka viikko, oli nimittäin aika raskasta! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti