sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Quesadillat ja Valon kaupunki

Musta on oikeesti tullu vanha tai jotain, kun heräsin eilen ja tänään klo 7.50. No kerkeepähän enemmän päivän aikana... Eilen meidän pintaremontti starttas tapettien repimisellä (ja tänään jatkuu). Iltapuhteena yks yli 5 metrin seinä siistittiin. Ja näyttää nyt jo paljon paremmalla, vaikka toi on vaan tollanen likanen valkonen seinä. Ennen & jälkeen kuvia laitan sitten joskus kun seinät ovat lopullisessa värissään.

Eilen tein ekan kerran quesedilloja. Me Naisissa oli muutama viikko sitten niin herkullisen näkönen resepti että oli pakko kokeille. Koitin etsiä sitä tuolta Me Naisten www-sivuilta, mutta eipä löytynyt. Laitan tähän vähän muokatun (=miten minä tein) ohjeen. Oli nimittäin tosi hyvää, kannattaa kokeilla!

Matkalla uuniin
 Avokado-quesedillat

5 kpl vehnätortilloja
2 tomaattia
1 kypsä avokado
1/2 dl silputtua tuoretta korianteria
2 rkl limen mehua
2 rkl silputtua punasipulia
1 tl chilikastiketta
1 - 1½ dl juustoraastetta
suolaa & mustapippurirouhetta
300 g broilerisuikaleita

Paista broilerisuikaleet, mausta mielesi mukaan. Halkaise tomaatit, poista siemenkodat, kuutioi. Kuori & kuutioi avokado. Yhdistä kulhossa tomaatti- ja avokadokuutiot, korianteri, limemehu, punasipulisilppu ja chilikastike. Ripottele tortillaletun puolikkaalle juustoraastetta, lisää tomaatti-avokadoseos ja broileri. Mausta suolalla & pippurilla. Ripottele loput juustoraasteet päälle. Paista uunissa 200 asteessa 5-10 min, kunnes juusto on sulanut. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile heti.

Vinkkinä vielä... Jos ei ole ennen käyttänyt korianteria, kannattaa laittaa varovasti. Sen maku on voimakas. Avokado on kypsä, kun sen yläosa on pehmeä, sormella painaessa joustaa. Avokado tummuu nopeasti kuorinnan jälkeen, limemehu ehkäisee tummumista.
NAMNAM
Käytiin eilen illalla vielä Anssin ja ystävämme Puttosen kanssa katsomassa Valon kaupunki -tapahtumia. Kirkkopuiston kirkko ja puita oli valaistu ja kirkon ympärillä soi musiikki. Se oli aika uskomattoman näkönen, arkinen Jyväskylä oli kaukana. Puisto kaikessa kirjavuudessaan oli melkein jo mauton, mutta kirkosta tuli kummituslinna-fiilis ja kokonaisuudessaan se oli näkemisen arvoinen. Kiivettiin myös Harjulle katsomaan "neljääkymmentä massiivista jätkänkynttilää", mutta koska oltiin paikalla lähempänä kello kymmentä, niistä ei palanut enää kun muutama. Mielestäni on kuitenkin hienoa, että Jyväskylässä tuodaan syksyn pimeyteen valotaidetta, jonka katselu on kaikille ilmaista.


"Loppukevennyksenä" vielä Tiuskin ja Wallun kaverikuva. Taustalla nyt jo entinen ruma seinä. Mikä nautinto noiden hirvitystapettien repiminen onkaan...


4 kommenttia:

  1. Eikää vähänkö Wallu on kasvanu! Pakko tulla kylään pian :)

    -Hepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se menee kohta Tiuskista ohi! Tuuuuu heti ens viikolla! <3

      Poista
  2. Eipä ole tullut edes mieleen, että voisihan nuo quasadillat ihan uunissakin tehdä :D Itse oon paistanut pannulla, kun jossain kokkiohjelmassa näin niin tehtävän, tähän tapaan http://vforvalerianae.blogspot.fi/2012/12/life-goes-on.html (postauksen loppuosa)
    Mutta pitää kyllä kokeilla noinkin joku kerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pannullahan niihin saa kivan paistopinnan, mutta huomattavasti helpommalla pääsee kun törkkää uuniin, etenkin jos isommalle porukalle tekee. :) Ja toimii uuniversiona erittäin hyvin, etenkin kun ripottelee juustoraastetta siihen päälle.

      Poista