perjantai 21. joulukuuta 2012

Kylmäsavulohivoileipäkakku

Ajattelin nyt laittaa tän ohjeen tänne, koska mua ärsyttää suuresti jos jostain blogista löytyy jotain herkkujen kuvia ja hehkutusta että kuinka oli hyvää, mutta ei ole ohjeita. Ja huomasin että teen itse ihan sitä samaa. Tää on siis mun mamman ohje, tiedä mistä äiti on sen löytänyt/saanut. Tästä ohjeesta tulee siis kaksi tollasta kuvan kakkua.

Voileipäkakku


1 ruisviipaleleipä esim. Real
1 moniviljapaahtoleipä
Kostutus: laimeaa sitruunamehua ½ dl + ripaus mustapippuria

TÄYTE:
6 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl silputtua sipulia
2 dl tuorekurkkukuutioita
3 dl kylmäsavustettua lohta (250 g)
2 prk kermaviiliä
1 prk kuohukermaa
ripaus valkopippuria
10 viherpippuria hienonnettuna
2-3 rkl tilliä (tuoretta)

Pinnalle ja koristeluun:

1 rasia (400g) sulatejuustoa
kylmäsavulohta – viipaleita n. 150 g
salaattia, kurkkua, sitruunaa, kirsikkatomaatteja, tilliä...

1. Vuoraa vuoat kelmulla.

2. Laita ruisleipäkerros pohjalle ja kostuta hyvin. (tulee päällimmäiseksi)

3. Valmista täyte:
  • paloittele sipuli ja kurkku ja lohi pieneksi silpuksi
  • laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen isoon kulhoon 5 min
  • sekoita paloitellut aineet kermaviiliin ja mausta seos valkopippurilla, hienonnetuilla viherpippureilla sekä tillisilpulla
  • kuumenna sitruunamehua ja liuota liivatelehdet joukkoon, jäähdytä haaleaksi
  • vatkaa kerma
  • lisää vatkattu kerma ja liivatelehdet seokseen.
4. Laita täytettä 4 rkl leipien päälle, ja tee seuraava kerros paahtoleivästä. Yhteensä neljä leipäkerrosta. Muista kostuttaa leivät.

5. Anna hyytyä kylmässä, mieluummin seuraavaan päivään.

3 kommenttia:

  1. Haastoin sut haastavaan haasteeseen :)

    http://matkajonkakuljen.blogspot.fi/2012/12/haastava-haaste.html

    VastaaPoista
  2. OI! ihanan näköinen voileipäkakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja maistuikin ihanalle, vaikka itse sanonkin. ;)

      Poista