maanantai 17. joulukuuta 2012

Pikkujouluilua

Järjestin lauantaiksi meidän kaveriporukan pikkujoulut, jotka toimitti samalla tupareiden virkaa. Rakastan juhlien järjestämistä ja jos mun pankkitili olis pulskempi, järjestäisin varmaan joka kuukaus isot juhlat missä on hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Näitäkin juhlia oon siis höyrynnyt jo hyvissä ajoin ja perjantaina tein täyden "työpäivän" siivoten, kokaten ja kaupoissa juosten.



Juhlat alkoi kummipoikamme ja muutaman ystävämme vierailulla. Kahvin kanssa syötiin pipareita, joulutorttuja, kylmäsavulohivoileipäkakkua (voiko olla noin pitkä yhdyssana?) ja kinkkupiirakkaa. Kummipoikamme (eilen tasan 11 kuukautta vanha) pääsi maistamaan ensimmäisen kerran piparia, ja hyvin maistui!



Iltasella väen osittain vaihdettua katettiin pöytä taas. Pöytään löytyi voileipäkakun ja kinkkupiirakoiden kaveriksi salaattia, ja juoma vaihtui kahvista booliin. Oon ylpeä itestäni että kerrankin osasin mitottaa ruoan määrän suunnilleen sopivaksi, ei jäänyt kun joulutorttuja ja pipareita. Ja ehkä kaveritkin alkaa pikkuhiljaa oppia että meidän juhlissa syödään, on nälkä tai ei. ;)



Booli onnistui ihan hyvin, oon saanut joskus aiemmin palautetta turhan makeasta boolista niin tää olikin nyt vähän hillitympi. Viinaa, omenalikööriä, omenamehua ja spriteä sekaisin sopivassa suhteessa. Sekaan omenamehusta tehty jääpala sekä omena- ja sitrusviipaleita.


Ilta noin muuten sujui tutuissa merkeissä, tosin tonttulakein höystettynä. Poikien kanssa olen jo kauan sitten joutunut nöyrtymään siihen että juhlissa kuin juhlissa pelataan "änäriä". Tällä kertaa tosin höystin sitä vielä kaivamalla sängyn alta pöytälätkän. Olohuoneemme muuttuikin hetkessä pelisaliksi.


Onneksi meillä vieraili myös ihania naisia hillitsemässä tätä miehistä ilmapiiriä. Vaikka onhan noi pojat jo aika hyvin tottunut siihen että esittelen niille laukkuja, kenkiä, sisustusjuttuja ja reseptejä, niin on niitä silti vaikea saada intoilemaan esim. silkkipaperilumihiutaleista. Mutta ymmärrettäköön, miehet on miehiä ja näitä hömpötyksiä varten on tyttökaverit!

Maailman ihanin Sonja

2 kommenttia:

  1. oi ihania herkkuja oot taas tehny ! :)
    ja mä tykkäisin kans järjestää juhlia useemmin, mut niihin menee vaan aina niin hirveesti rahaa, kun tekee mieli ostella ja kokata kaikenlaista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, nytkin oisin halunnu tehä enemmän kaikkia herkkuja, mutta pakko aina vaan vetää raja johonkin. :D Ps. Odotan matkaraporttia teidän reissusta!

      Poista