torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää ystävänpäivää!

Mä leivoin Anssille ystävänpäiväkakun. Ja vein mä siitä äidille & iskällekin palaset. Sen piti olla vadelmajuustokakku, mutta siitä tuli sitä&sun tätä -juustokakku. Ohjeen perustana toimi mun vakkari hyydykekakkuohje. Se on hyväksi havaittu ja näistä uusistakin makukokeiluista tuli herrrrkullinen kakku.



Vadelma-sitruunajuustokakku

Pohja:
200 g Digestivejä 
75 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g sitruunatuorejuustoa
200 g vadelmajogurttia
200 g valkosuklaata
1 dl vadelmamehua
2 sitruunankuorta

Kiille:
2 vadelma-mustikkapilttiä
0,5 dl sokeria
1 dl vadelmamehua
4 liivatelehteä

Pohja:
Murskaa Digestivet. Sekoita joukkoon sula voi. Levitä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. Raasta sitruunoiden kuori ja sulata valkosuklaa, lisää ne täytteeseen. Kuumenna mehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki, lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia.

Kiille:
Laita liivatteen likoamaan. Sekoita sokeri ja piltit lautasella. Kuumenna mehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki, sekoita piltteihin. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristeet tein taas sulasta valkosuklaasta. Harmittavasti katkeili noi tekstit parista kohtaa, kun hieman kovakouraisesti niitä kohtelin.

Ihanaa ystävänpäivän iltaa kaikille! <3

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen ja oloinen kakku, kiitos reseptistä ! Hyvää ystävänpäivää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydämet sulattava kakku! Nyt minunkin on kokeiltava kun sain tästä ohjeen, ja yritettävä liivatteen käyttöä uudelleen.

      Poista
    2. Tämä on herkullista, kannattaa ehdottomasti koittaa! Liivatteen käyttö onnistuu kyllä kun tekee vaan rauhassa ja ajatuksen kanssa ohjetta seuraten. :)

      Poista