torstai 21. maaliskuuta 2013

Köyhiä ritareita kera kaupan herkkuhillon


Nam! Mun on tehnyt jo pitkään (siis oikeesti varmaan kuukauden) mieli köyhiä ritareita. Toissa iltana vihdoin sain aikaseks tehdä niitä. Ja oli kyllä niiiiin hyvää, että pakko varmaan tehdä pian uudestaan.

Köyhät ritarit

6 palaa pullamössöleipää eli ranskanleipää, myös pullapitkosta leikatut palaset käy
1 muna
1 dl maitoa
rasvaa paistamiseen
hilloa & kermavaahtoa

Leikkaa leipä/pulla parin sentin siivuiksi. Riko muna kulhoon, sekoita maidon kanssa. Kasta leipäpalat seokseen. Ruskista voi pannulla, paista leipäpalat kauniin värisiksi. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.

Viime vuosi oli niin surkea vadelmavuosi (tai sit meillä ei ollut onnea), että ei äiti voinut tehdä yhtään vadelmahilloa. Piti siis etsiä kaupasta. Löysinkin Rainbown luomu vadelmahilloa. Ja tätä en valinnut siksi että siinä lukee luomu vaan koska siinä on 50 % vadelmaa. Ja oli kyllä yllättävän hyvää kaupanhilloksi, Anssikin antoi oikein mainitsi että "Onpas hyvää vadelmahilloa". Ja koska se on niin Rainbow, niin ei ollut hintakaan kirpaissut, eli purkille tuli hintaa 2,19 €, eli aika samoissa hinnoissa kun luomuttomat perushillot.

Nyt lähden jauhelihasoosin tekoon, ja jälkkäriks Anssi tilas lettuja "koska on niin hyvää hilloa".  Vielä pitäis huominen rutistaa töissä. Minä osa-aikainen oon päässyt melkein "normaali-ihmisten" työtahtiin, kun nyt on kiireaika tilitoimistossa. Se on hyvä, extrarahalle on jo käyttökohde tiedossa... Wallu pääsee leikkaukseen! Munasarjat pois nipsnaps, niin loppuu se vauvojen haluaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti