sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Perunapihvit

Että rakastan sitä tunnetta kun löytää uuden hyvän ruoan! Tällä kertaa tää ruoka on perunapihvit. Oon useilta tutuiltani kuulleet että he ei edes muista millon viimeksi olisivat ostaneet perunaa, meillä sitä on aina kaapissa. Syödään sitä useimmiten keitossa tai muussina, kesällä syön uusia perunoita vaikka ihan vaan voin ja hipposten (=paahdetun ruisjauhon) kanssa. Eilen kokeilinkin perunapihvejä (joita mun on pitänyt testata ainakin jo pari vuotta!) ja tykästyttiin Anssin kanssa heti.

Perunapihvit


4-5 perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 kananmunaa
pippuria
paprikajauhetta
suolaa

Kuori perunat ja sipulit. Raasta. Lisää raasteeseen murskatut valkosipulin kynnet, munat ja mausteet. Kuumenna pannulla rasvaa. Ota pieni kourallinen perunasotkua ja laita pannulle paistumaan. Paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia molemmin puolin.

Me syötiin perunapihvejä korppujauhotettujen kanafileiden ja salaatin kanssa. Valkosipulidippiä kun vielä lojautti tohon "kastikkeeksi" niin avot. Toimisi varmasti myös esim. kesällä grillimakkaran tai -pihvien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Heeeeii kiitos tästä reseptistä:D! Haluan kokeilla kyllä itsekin=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, me syötiin näitä jo toisenkin kerran, kun oli niin hyviä :D Toimii myös nakkikastikkeen kanssa.

      Poista