sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Viikon ruokalista 2

Huh että aika menee nopeesti! Mihin tää viikko katosi? Ja miten voi näin nopeesti tulla valosaa? Viikko sitten ei varmasti ollut vielä puoli seitsemältä valosaa, tänään oli! "Blogitauko" mulla jatkuu edelleen, eli koitan välttää liikaa koneella olemista. Ja se todella toimii, silmät ja pää ei oo läheskään niin rasittuneet, kun pari viikkoa sitten. 

Jatketaas siitä mihin viimeksi jäätiin. Eli viikon ruokalista osa 2. Tälläkin kertaa mukana tähteiden syömispäivä.

Ma: Kasvissosekeitto
Ti: Jauhelihakastike
Ke: Munakas
To: Wokki
Pe: (jämäpäivä)
La: Pitsa
Su: Broileririisivuoka

Kasvissosekeitto: Mun lempparikeitto! Niin helppo tehdä, kasvikset (porkkanaa, sipulia, bataattia/perunaa, valkosipulia oman maun mukaan) vaan kasvisliemikuution kanssa kiehumaan ja kun ovat pehmenneet niin liika vesi pois ja soseeksi, voi lisätä myös ruokakermaa. Itse en lisää, vaan lisään lautaselle reilun ruokalusikallisen sulatejuustoa ja persiljaa. Mmm, toimii!

Jauhelihakastike & spagetti: Mulla tulee aina arkiruoasta ensimmäisenä mieleen jauhelihakastike. Mikä on hassua, koska tein jauhelihakastiketta ensimmäisen kerran puolisen vuotta sitten. Mä en tosiaan syö punasta lihaa ja vasta ehkä vuosi sitten keksin broilerijauhelihan. Se toimii vallan hyvin esim. juuri jauhelihakastikkeeseen. En oo vielä kyllästynyt jauhelihakastikkeeseen, joten mun mielestä juuri se perinteinen kikkailematon on parasta.

Munakas: Nopea arkiruoka, joka pääsee usein unohtumaan! Meillä syötiin jossain vaihessa munakasta useita kertoja viikossa. Munakas on ensimmäinen ruoka, mitä opettelin itse tekemään. Itse teen munakkaan näin: Pilkon kolme perunaa ja sipulin pieneksi ja laitan pannulle paistumaan. Kun perunat on sopivasti kypsyneet, lisään mukaan viisi pilkottua nakkia. Sekoitan kulhossa viisi munaa rikki, lisään lorauksen maitoa (tai kermaa). Kaadan munat pannulle. Kun on hieman hyytynyt, heittelen päälle vielä pilkottuja kirsikkatomaatteja, juustoraastetta sekä mustapippuria, suolaa ja oreganoa.


Wokki: Mun lemppariruoka! Ja ehdottomasti nuudelien, ei riisin, kanssa tarjottuna. Meillä tehdään tavallisesti wokkia seuraavista aineksista: porkkana, paprika, sipuli, vihreät pavut, valkosipuli ja maustamattomat broilerisuikaleet. Ensin paistan kanat pannulla, kasvikset laitan suikaleiksi ja wokkaan öljyssä. Mukaan murskattuja valkosipulinkynsiä ja broikkusuiklaeet, viime hetkellä lorautan sekaan vielä sweet chili -kastiketta. Tarjoilu nuudelien ja cashewpähkinöiden kanssa. Ja cashewpähkinät siis vasta lautaselle, ettei pääse pehmenemään. Ihan parasta ruokaa, ja jälleen kerran: nopeeta kun mikä!


Rucolapitsa
Pitsa: Kotona tehty pitsa voittaa mun mielestä sata nolla pizzeria pizzan. Tässä käyttämäni useita kehuja kerännyt pitsapohjaohje.

6 dl vettä, 1 pkt hiivaa, 2 tl suolaa, 10 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja, 8 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot vähitellen, sekä lopuksi öljy. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia. Muotoile leivinpaperin päällä, tästä tulee noin kolme pellillistä.  Levitä päälle tomaattisose, voi käyttää ihan ketsuppia tai sitten esim. soseuttaa seuraavat aineet:

1 dl aurinkokuivattujatomaatteja, 1 dl tomaattipyreetä, 1 dl tomaattimurskaa, kourallinen basilikaa, 1-2 tl oreganoa, 1 tl sokeria, suolaa, mustapippuria.

Täytä haluamillasi täytteillä. Paista uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia.

Broileririisivuoka: Tää on kanssa yksiä mun lemppariruokia. Ohje löytyy täältä. Itse lisään mukaan vielä herne-maissi-paprikaa.

Toivottavasti tästä saa taas joku vinkkiä. Meillä näistä syödään tällä viikolla ainakin jauhelihakastiketta ja wokkia, mun tekemää pitsaa ollaan syöty just koko viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti