maanantai 15. lokakuuta 2012

Guacamole-huijaus ja suloinen suklaafondue


Eilen meillä syötiin yllättäen taas Meksiko-hengessä. Mun wokki-vaihe on nähtävästi vaihtunut nyt meksikolaiseen. Eli ruokana oli siis tortilloja. Meillä on tavallisesti niihin täytteenä salaattia, tomaattia, sipulia, paprikaa, kanaa, fetaa, kaupan salsaa ja valkosipulidippiä. Nyt tein vähän erilaista. Eli tein itse salsan ja guacamolen, ja lisäksi oli sitten salaattia, paprikaa ja jauhelihaa.

Guacamolen tekeminen itse on ihan äärettömän helppoa, joten sitä ei todellakaan kannata ostaa kaupasta. Guacamolehan on avokadodippi, mitä ei kyllä uskoisi kun kaupan purkkejen tuoteselostuksia alkaa lukea. Esim. Old El Pason guacamolessa avokadoa on 26 %, Rainbow Tex Mexican guacamolessa 6,7 %, Pirkan guacamoledipissä avokadoa on VAIN 0,7 %!

Tässä siis yksinkertainen guacamole-ohje Kodin kuvalehdestä. Siihen voi lisätä maun mukaan esim. tomaattia, chiliä, sipulia...

2 avokadoa
1 limetin mehu
2 rkl tuoretta korianteria 
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Halkaise avokadot. Irrota hedelmäliha lusikalla kuoresta. Purista limen mehu avokadojen päälle. Soseuta. Lisää hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kylmään maustumaan.
Illalla herkuttelimme suklaafonduella ja hedelmillä. Pelastin ton fonduepadan joskus muinoin, kun äiti oli viemässä sitä kirpputorille. Eilen käytin sitä ensimmäisen kerran. Valmistushan oli ihan niinkin haastavaa että kiehautin 2 dl kuohukermaa kattilassa ja kaadoin sen fonduepadassa olevien suklaapalojen (200 g tummaasuklaata) päälle. Lämpötuikku padan alle ja eikun dippailemaan.




Note to myself: Muista tarkistaa pyykkikone ennen koneen käynnistämistä!


4 kommenttia:

  1. Hei! Tässä netissä surffaillessani törmäsin blogiisi, mukavaa luettavaa :) Saisiko tuon salsan reseptin? Vaikka saattaahan se löytyä täältä kun selailee kirjoituksia etiäppäin :)

    T.Toinen jyväskyläläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei anonyymi, kiva että pidät blogistani! :) Unohdan aina välillä laittaa ohjeita, vaikka inhoan itse sitä jos blogissa puhutaan jostain ruoasta ja sitten ei ole sen ohjetta! Yritän kovasti muistaa ohjeet. :)

      Salsan tein tällaisella ohjeella:
      6 tomaattia - Kalttaa ja pilko kuutioiksi.
      2 sipulia & 2 rkl öljyä - Hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä.
      2 punaista chiliä - poista siemenet. Hienonna chilit. Lisää pannulle
      2 rkl tomaattipyreeta, 1 rkl hunajaa, 1-2 tl suolaa, ½ tl mustapippuria - Lisää nämä sekä tomaattikuutiot pannulle.
      Keitä 5 min, jäähdytä ja laita kylmään maustumaan. Kannattaa tehdä hyvissä ajoin että kerkee todella maustua. Mulla ainakaan tosta ei tullut kovin tulista, mutta en tiedä paranisiko jos antaisi maustua rauhassa esim. yön yli :)

      Poista
  2. Kiitti! :) Tuossa salsassa näyttäisi olevan vielä jotain vihreää, kneties jotain yrttiä esim. korianteria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo korianteria se von. :) Mä aina vähän sävellän noiden ohjeiden kanssa, niin ei aina muista jos ei heti kirjota ylös.

      Poista