tiistai 2. lokakuuta 2012

Herkkuvohvelit

Perjantaina ostin vihdoin vohveliraudan. Oon himoinnut sitä jo kuukausia, ja tässä se nyt on, mun uusi kulta.

Eilen pääsin vihdoin testaamaan sitä. En ole siis ikinä tehnyt vohveleita, mutta olin pienenä perhepäivähoidossa, mistä mun paras muisto on kun meidän Liisa-hoitotäti teki meille vohveleita. (Mistähän muuten johtuu että Liisat on aina niin huippuja, mun kummitäti on Liisa, tämä ihana hoitotäti on Liisa ja paras kaupantäti ikinä on Liisa!) Mutta niin, sattui sopivasti että uusimmassa Pirkka-lehdessä oli ihanan kuuloinen vohveliohje, sitä siis kokeilemaan..

Suklaavohvelit ja mangosalaatti

2 kananmunaa
3 dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
1 prk kermaviiliä
1/2 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta

Mangosalaatti:
1 syöntikypsä mango
2 appelsiinia
1 iso sitruuna
1/2 dl sokeria

Lisäksi: jäätelöö!

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinaan. Sulata suklaa varovasti. Sekoita kermaviili, rasva ja suklaa taikinan joukkoon. Anna taikinan turvota n. 1/2 tuntia

Leikkaa mango kuutioiksi. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä kalvottomiksi. Irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin ja paloittele ne. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Purista myös appelsiinikalvoista mehu. Tarvitset mehua yhteensä n. 1,5 dl.

Sulata kattilassa sokeri. Lisää sitrusmehu vähitellen ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Keitä liemi siirappimaiseksi ja nosta se jäähtymään. Sekoita jäähtynyt liemi hedelmäpalojen joukkoon. Mausta sitruunankuoriraasteella.

Paista taikina vohveleiksi vohveliraudalla. Tarjoa vohvelit vastapaistettuna mangosalaatin ja jäätelön kanssa.


Ps. Meillä Wallu ui eilen maaliämpärissä. Onneksi Wallu ei pelkää vettä yhtään niin pesulla käynti sujui nätisti. Eikä sille mitään traumoja tainnut muutenkaan jäädä. Sai vaan taas huomata että kissojen kanssa ei ikinä pidä olettaa mitään, eikä koskaan voi olla liian varovainen. Saas nähdä missä meidän pikkuriiviö seuraavaksi ui, nyt kun on testattu jo wc- ja maalipöntöt..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti