maanantai 20. elokuuta 2012

Nautitaan yhdessä! Kapina ruokanatseja vastaan.

Mulla on tässä pari päivää nyt pinnan alla kiehunut. Vati keitti yli, viimenen pisara oli kun luin sairaan kaverini blogista kuinka joku anonyymi oli siellä mainostanut omaa ruokavaliotansa "Syö näin niin paranet!". Ei sillä, hirveen kiva jos tämä anonyymi-ihminen on löytänyt ruokavalion, joka itsellään ja kavereilla on parantanut syöpää ja ties mitä, wou..

Ensimmäinen karppaa, toinen laskee kaloreita, kolmas pisteitä, neljäs on kasvissyöjä, viides syö pussikeittoja, kuudes välttää lisäaineita, seitsemäs syö rasvatonta, kahdeksas vannoo lautasmallin nimeen, yhdeksännellä on syömishäiriö... Maailmassa on nykysin niin sata ja tuhat erilaista "oikeaa" tapaa syödä. Ootteko huomannut että nykyään ruokavalio on kun uskonto? Ja kuinka paljon siihen kiinnitetään huomiota. Tällänen ruokavalioiden välinen sota saa aikuisenkin hämilleen, mietin vaan miten itseään etsivä teini tältä taistelutantereelta löytää ainekset terveelliseen elämään.

Mua ainakin jurppii ne jotka mainostaa omaa tapaansa syödä ja suunnilleen lyttää maan rakoon ne jotka syö erilailla. Mä en ymmärrä näitä ruokanatseja... Koska tiedättekö mitä, jokaiselle meille sopii omanlaisensa ruokavalio! Esim. minä en voi syödä punasta lihaa, koska mun maha tulee siitä niiiiin kipeeks. Ilman ruisleipää taas en vois elää. Sitten tunnen ihmisiä jotka syö lihaa, mutta ei ollenkaan leipää, ja voivat hyvin.

Ihmisen täytyy syödä joka päivä. Miksi et siis nauttisi syömisestä? Mun mielestä elämä on liian lyhyt kaloreiden laskemiseen tai mihinkään muuhunkaan natseiluun, mielummin syön rennosti hyvää ruokaa, josta tulee hyvä mieli ja olo. Välillä se hyvä olo voi tulla kasvissosekeitosta, toisinaan karkkipussista. Mutta ennen kaikkea: Ruoka on iloinen asia ja parasta se on yhdessä nautittuna!

Anteeksi avautuminen, älkää kukaan loukkantuko :)

Ps. Tässä linkki siihen kaverin blogiin, jos haluatte lukea ja miettiä paraniskohan Lare ihan ruokavalionmuutoksella.

(lisäys: Tässä aiheesta hyvä juttu! Laitoin ton kommenttiin, mutta piti nyt linkittää vielä tähän. Kannattaa lukea, etenkin jos epäilet että kannattaako se ruokavaliohihhulointi sittenkään.)

2 kommenttia:

  1. Hyvä Heli ! Oon sun kanssa niiiin samaa mieltä. En ymmärrä miksi siitä täytyy tehdä numero jos syö erilailla, esim just karppaus. On varmaan moni syönyt vähemmän hiilareita jo kauan, jos se omalle kropalle parhaiten sopii, mutta nyt siitä ollaan tehty muoti-ilmiö. Minä syön ainakin miten haluan, kunhan pysyy kroppa kunnossa ja terveenä!

    Terkuin Hepa

    VastaaPoista
  2. Se on oikea asenne, kyllä sitä voi välillä syödä herkkuja, jos vaan voi hyvin! Eri asia tietenkin jos haluaa laihduttaa, niin sitten voi laskee kaloreita tai vetää pussikeittoja.

    Tässä itseasiassa aiheesta pirun hyvä artikkeli: http://www.menaiset.fi/artikkelit/hyva-olo/ravinto/art3280--Superruoka-oli-vieda-terveyteni-.html

    VastaaPoista