maanantai 6. elokuuta 2012

Neuleiluu

Kantapää valmis!
Hassua, olin ihan varma että en todellakaan muista enää miten villasukka neulotaan. Viime kerrasta on kuitenkin jo 4 kuukautta! Mutta niin se vaan tuli ihan luonnostaan, kärkikavennukset on juuri meneillään.

Innostuin tosiaan viime syksynä neulonnasta. Ennen sitä olin siis neulonut viimeks.. yläasteen käsityötunneilla? Mutta ilmeisesti neulontakin on kun pyörällä ajo, sen kun on kerran oppinut niin niin vaan ne oikeet ja nurjat silmukat tuli ihan ulkomuistista. Vaikka joutu sitä nettiäkin käyttämään apuna, esim. villasukan kantapään neulonnasta ei ollut mitään hajua. Kaikille aloitteleville neulojille ilosanoma: Youtubesta löytyy superhyviä ohjevideoita!

Esittelenpä tässä vielä joitain viime talven tuotoksia.

JYP-lapaset. Näitä tein kaksi paria, yhdet avomies-Anssille ja yhdet hänen pikkusiskolle. Anssin lapasista tuli vaan aikamoiset kintaat, hirveen vaikea tehdä lapasia miehelle kun niitä ei voi sovittaa! Näitä valmistunee taas tänä talvena.. 

Nalle kummipojulle. Tää oli hyvin kokeellinen tekele, mutta olen lopputulokseen yllättävän tyytyväinen. Neuloin siis lähes pallon, jonka päälle jatkoin toisen pallon. Virkkasin korvat ja neuloin vielä henkselit ja rusetin. Tyhmä-minä en vaan tajunnut että ois kannattanut ommella noi napit paikalleen ennen kun täytti vanulla, koetteli hermoja, mutta valmis tuli! Luulen että tää jäi tälläseks "kerran elämässä" -jutuks, mutta kuka tietää..

Villasukat. Ihan perusohje kolmella eri värisellä seiska veikalla. Villasukkia tein viime talvena monet, mutta nää on ainoat mistä mulla on kuvat. Luulempa että villiksiä syntyy myös tänä talvena useat, koska niitä on vaan ylivoimasesti kivoin neuloa! Tilauksia otetaan vastaan... ;)

Neuletakki tammikuussa syntyneelle kummipojulle. Koon pitäisi olla sellanen että tänä talvena kävisi. Toivon kovasti että mittasuhteet onnistui ja on käyttökelpoinen, tää oli kuitenkin kohtalaisen suuritöinen tälläselle alottelijalle.

Kummipojulle viltti ja parit lapaset. Lapaset tein jollain ohjeilla, ovat molemmat peukalottomia vauvalapasia. Viltin tein ihan omalla "ohjeella". Neliöt on tällä ohjeella tehty ja niitä tein 16, mitkä sitten ompelin yhteen. Lopuksi vielä virkkasin reunukset.

Ps. Tuli ihan kauppisajat ja Word mieleen tätä tekstiä kirjottaessa. Käyttäytyy nimittäin noi tekstit&kuvat ihan samanlailla kun Wordissa... Ikinä ne ei oo sillein kun niiden haluais olevan. No, nyt ne on noin ja sillä hyvä. :)

7 kommenttia:

 1. Oih! Ihanaa että oot alkanu kirjottaa blogia, kiva seurata täältäkin mitä sulle kuuluu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aattelin että tää on ehkä parempi paikka jakaa mun hömpötyksiä. :)

   Poista
  2. Ihanaa Heli... Nyt äitikin pääsee lukee sun hömpötyksii, kun en facebookia käytä.

   Poista
 2. Mun villasukat on mystisesti tehneet katoamistempun, ja kohta mulla onkin synttärit niin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kamala kun mä osaan häseltää tän kanssa..

   Mutta niin, voit saada jo torstaina etukäteissynttärilahjana noi punaset mitä oon tekemässä, ne on kohta valmiit! ;)

   Poista
  2. Onks ne ihan kokopunaset ! Tykkään ihan yksivärisistä :) hihii !

   Poista
  3. Niissä on tummanpunaset raidat, eli ei yksiväriset, mutta tuon ainaki sovitettavaks niin voin sit tehdä juuri sun jalkaan sopivat sukat! ;)

   Poista